Eten tegen kanker, de rol van voeding bij het ontstaan van kanker, geschreven door Dr. Richard Béliveau en Dr. Denis Gingras is een uitstekend boek voor iedereen die geïnteresseerd is in de relatie tussen voeding en kanker. Het boek biedt een fascinerende kijk op hoe voeding kan helpen bij het voorkomen en behandelen van kanker. Het was een van de eerste boeken die ik kocht om mijn voeding onder de loep te nemen.

In het boek worden de verschillende soorten kanker besproken, evenals de rol van voedingsstoffen en de impact van voeding op ons lichaam. Dr. Béliveau legt uit hoe bepaalde voedingsmiddelen, zoals groenten, fruit en kruiden, kunnen helpen om het risico op kanker te verminderen. Daarnaast bespreekt hij ook de invloed van levensstijl, zoals roken en lichaamsbeweging, op het ontstaan van kanker.

Wat ik het meest waardevol vond aan dit boek, is de manier waarop Dr. Béliveau wetenschappelijke informatie toegankelijk maakt voor een breed publiek. Hij legt de wetenschap op een begrijpelijke manier uit, zonder te vervallen in allerlei vaktermen en wetenschappelijke jargon. Daarnaast bevat het boek bevat ook veel recepten en praktische tips om gezond te eten.

Eten tegen kanker is een uitstekend boek voor iedereen die zich bewust is van het belang van een gezonde levensstijl en voeding. Ik zou het zeker aanraden aan iedereen die geïnteresseerd is in het voorkomen en behandelen van kanker. Het boek biedt wetenschappelijk onderbouwde informatie en praktische tips om gezonder te eten en te leven. Als je op zoek bent naar een boek dat je kan helpen om gezonder te worden en te blijven, is dit naslagwerk zeker de moeite waard om te kopen. 

Hier kun je de eerste versie van het boek vinden.

Een herziene, uitgebreidere versie vind je hier.

En mocht je daarna meteen aan de slag willen, dan vind je hier het kookboek van Eten tegen kanker

Ze zijn helaas niet heel goedkoop, maar ik vond het een eye-opener en zeer fijn om als standaard werk te gebruiken.