Jouw pad

Heb je je ooit wel eens afgevraagd wat je echt wil? Ik dacht daar pas goed over na, toen ik voor de tweede keer de diagnose kanker kreeg. De meeste mensen gooien dan ook pas hun leven om nadat er iets ingrijpends is gebeurd. Niet zo heel raar natuurlijk. Maar waarom zou je dit eigenlijk niet voor zijn? Nu kan het nog;-) En wie weet ben je in staat om nog heel veel dingen terug te draaien op het gebied van je welzijn en gezondheid. 

Waarom ben ik hier?

In de afgelopen periode heb je vast goed kunnen nadenken over hoe het met je gaat. Hoe sta jij in je leven en waar wil je heen? De lockdown heeft ervoor gezorgd dat we allemaal meer naar binnen zijn gekeerd dan we normaal gewend zijn. Voor velen heeft de lockdown dan misschien ook wel iets gebracht, in plaats van alleen genomen. Zelf heb ik vooral mijn tijd besteed aan mijn gezin en persoonlijke ontwikkeling. Door het lezen en beluisteren van boeken (ja, lang leve de audiobooks!) en me te verdiepen in onderwerpen die ik altijd al eens wilde bestuderen. Zo heb ik mijn opleiding tot Voedingsdeskundige (bijna) afgemaakt en heb ik een cursus aromatherapie gedaan om mijn eigen verzorgingsmiddelen te kunnen gaan maken. Ook mijn innerlijke welzijn heeft meer aandacht gekregen. Omdat we toch niet naar het buitenland wilden tijdens de lockdown, ben ik een week in afzondering geweest op een kuurboerderij in Nederland. Hier werd, behalve aan de sapkuur en Chi Neng Qigong, ook veel aandacht besteed aan de spirituele kant. De week was bijzonder, omdat ik tot nieuwe inzichten kwam, maar ook omdat ik weer heel duidelijk voor ogen kreeg wat ik wilde doen en afmaken. Vooral waarom. Een van de dingen die me duidelijk werd in deze week, was dat ik eindelijk mijn blog in het leven moet roepen, mijn boek moet afschrijven en een ander, lang gekoesterd product, verder moet ontwikkelen. Soms gebeurt het je dan ook dat alles ineens bij elkaar lijkt te komen.

Levensvragen

Richting

Verbinding

Feed your soul

Het is fijn om je te blijven ontwikkelen in onderwerpen die je interesseren. Zelf heb ik inmiddels een aantal favoriete auteurs wiens boeken en programma’s ik volg. Benieuwd? Lees hier verder.

Recepten

Boekrecensie Eten tegen kanker

Eten tegen kanker, de rol van voeding bij het ontstaan van kanker, geschreven door Dr. Richard Béliveau en Dr. Denis Gingras is een uitstekend boek

Lees meer »

Alles wat je je voor kunt stellen, is echt. Soms lijkt dit moeilijk te geloven en daar liep ik zelf ook  tegenaan. Maar ik heb ook geleerd dat je in dingen moet geloven en het stap voor stap kunt doen. Elke (kleine) stap die je zet, draagt bij aan jouw doel dat je voor ogen hebt. So, in my own words: 

“Everything you can imagine, can become real”

“Everything you can imagine is real”

 Pablo Picasso

close


Leuk je te ontmoeten
!

Meld je aan om de nieuwsbrief te ontvangen.

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.