Monique

Samen met mijn man en onze twee kinderen woon ik in Amsterdam. Opgegroeid in een warm en hecht gezin met fantastische ouders in Friesland, samen met mijn zus Wendy. Die nuchtere Fries ben ik nog steeds, maar na ruim 20 jaar Amsterdam zit er ook wel iets meer bravoure in en door ervaringen zelfs iets meer spiritualiteit;-)

Doordat ik jaren geleden ziek werd, moest ik andere keuzes maken. Gelukkig maar, want nu ziet mijn leven er heel anders uit. Ik heb een achtergrond in Communicatie, woordvoering en projectmanagement. Hoewel dit laatste, en dan nu vooral mijn eigen zaken managen, niet altijd meer even overzichtelijk gaat doordat ik een licht herseninfarct heb gehad. Dingen die me vroeger goed af gingen, gaan nu misschien iets langzamer. Maar he, ik ben er nog en ik heb de tijd;-)

Gelukkig is er nog genoeg waar ik wel heel goed in ben en ik heb dan ook met veel interesse en aandacht opleidingen en cursussen gevolgd op het gebied van voeding, orthomoleculaire voedingstherapie en aromatherapie. Ook heb ik me verdiept in meditatie en mindfulness. Daarnaast ben ik vrijwilliger/moderator bij online events van sprekers op uiteenlopende vakgebieden zoals welzijn, voeding, heling en energie.  

Lees hier in het kort mijn eigen verhaal

In 2007, 2014 en 2019 kreeg ik te maken met kanker. Hier staat mijn verhaal in het kort, maar mocht je willen weten wat er gebeurde en welke behandelingen ik heb gehad, lees het uitgebreide verhaal

De eerste keer in mijn eierstokken en de tweede keer in mijn longen. Beide keren kwam de diagnose als een totale verassing. De kankers bleken dan misschien niet hetzelfde, wat niet veranderde, was het totale gevoel van onmacht en het niet weten waar ik moest beginnen. De derde keer echter was er complete rust. Ik hoorde het terwijl ik even een kop koffie dronk op het Centraal Station nadat ik iets voor mijn dochters verjaardag had gehaald. Ik was eerder verbaasd dan ontgoocheld, maar wist ook meteen wat me te doen stond. 

Waar ik 14 jaar geleden had gekozen voor totaal vertrouwen op de medische wetenschap, had ik er de tweede keer voor gekozen om zoveel mogelijk de regie in eigen hand te houden en te kijken waar ik therapie en andere behandelingen kon combineren. De derde keer was ik echter helemaal overtuigd van mijn eigen regie en heb ik zelfs de voorgestelde behandelingen afgeblazen en uitgesteld totdat er meer duidelijk was. 

Na de longoperatie 6 jaar geleden in het Antonie van Leeuwenhoek ziekenhuis, kreeg ik een licht herseninfarct, waardoor ik uiteindelijk veel langer moest revalideren. Doordat de reintegratie veel tijd in beslag nam, kreeg ik veel tijd om na te denken over wat ik nu echt wilde en wat echt belangrijk is in mijn leven. Michiel en ik hadden inmiddels twee kleine kinderen en voor mij was dan ook al snel duidelijk dat ik er alles aan zou doen om hen te zien opgroeien. Ik heb dan ook de bewuste keuze gemaakt om mijn leven op vele fronten aan te pakken. Ik heb mij verdiept in stressmanagement (ademhalingstechnieken, meditatie, mindfullness, yoga etc). Ik ben (nog) gezonder gaan eten en drinken (juicing/blending, schrappen van suikers, vervangen van bepaalde voedingsmiddelen en meer) en ik heb een opleiding Orthomoleculaire Voedingstherapie gedaan om mezelf nog beter te kunnen helpen en een opleiding tot Voedingsdeskundige. Ik heb veel verschillende therapieën uitgetest (shiatsu, chriropractie, acupunctuur, fysiotherapie, logopedie, ergotherapie etc.) om weer zo goed mogelijk te kunnen functioneren. Ik ben meer gaan bewegen (bewegingstherapie, veel lopen, zwemmen, trampolinespringen) en ik vul mijn dagelijkse voeding aan met vitamines, mineralen en andere voedingssupplementen.

Alle kennis en informatie die ik heb opgedaan, wil ik met je delen. Door deze ervaringen zie ik meer dan ooit het belang in van gezond leven en je goed voelen. Als jij gezond en gelukkig bent, is je omgeving dat ook. Daar heb ik een grenzeloos vertrouwen in.

Interview

Voor het februari nummer van Uitzicht , werd ik geïnterviewd over leven met kanker en wat het me gebracht heeft. Koop het magazine of lees het digitaal

pexels-elle-hughes-1549197

Alles wat je je voor kunt stellen, is echt. Soms lijkt dit moeilijk te geloven en daar liep ik zelf ook  tegenaan. Maar ik heb ook geleerd dat je in dingen moet geloven en het stap voor stap kunt doen. Elke (kleine) stap die je zet, draagt bij aan jouw doel dat je voor ogen hebt. So, in my own words: 

“Everything you can imagine, can become real”

“Everything you can imagine is real”

 Pablo Picasso

close


Leuk je te ontmoeten
!

Meld je aan om de nieuwsbrief te ontvangen.

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.