De Gouden Gids bij Kanker

Zelf heb ik nu drie keer kanker gehad.  Ik weet dus hoe het is om de boodschap te krijgen dat je ziek bent. En zeker de tweede keer, toen de boodschap was dat ze niets meer voor me konden doen. De grond werd onder mijn voeten weggeslagen en de arts (in opleiding) vroeg prompt of we misschien even naar een andere kamer wilden om familie in te lichten. Dan zakt de moed je wel in de schoenen kan ik je zeggen.

Misschien herken je dit, maar hopelijk voor jou is de boodschap nog een stuk positiever.

Niettemin ben ik het levende bewijs van dat dingen toch anders kunnen lopen dan je denkt als je deze diagnose heb gehoord.

Er is immers maar een iemand die jouw weg kan uitstippelen en dat ben je zelf. Ik pleit er dan ook voor om je niet meteen over te leveren aan een diagnose of prognose, maar vooral ook zelf na te blijven denken en je gevoel te volgen.

Dat is wat ik ook deed en zo hou je in ieder geval zelf de regie. Dit voorkomt dat je gevoelens met je aan de haal gaan en je radeloos wordt. Op het moment dat de paniek toeslaat kun je niet meer helder denken en goede beslissingen nemen. En ik hoef je niet te vertellen dat je daar nu niet bij gebaat bent.

Dit neemt niet weg dat je natuurlijk wel de tijd moet nemen om je gevoel een plek te geven. Het is niet niks, wat er nu allemaal op je af komt. Want waar moet je in hemelsnaam beginnen.

Dat dit iedere keer weer lastig blijkt, zie ik uit ervaring om mij heen. Mijn vader is overleden aan kanker. Zelf heb ik ermee te maken gehad, maar nu is ook mijn zusje weer ziek. Zie hier haar website, waarbij zij vertelt wat ze doet om te genezen:

http://www.grenzeloosgenezen.nl

Iedere keer opnieuw is het zoeken naar houvast. De oplossing is niet een en dezelfde.

Maar ik kan je wel wat meer handvatten geven om te kijken welke informatie jij nodig hebt om zelf te bepalen wat voor jou zou kunnen werken.Ik heb in de afgelopen jaren zo ontzettend veel uitgeprobeerd en over kanker gelezen en meegemaakt, dat ik deze informatie nu wil inzetten om jouw op weg te helpen naar jouw beste plan.

Er zijn heel veel boeken over kanker, over wat kanker nu eigenlijk is, maar ook heel veel boeken met ervaringsverhalen en boeken over dieten bij kanker.  Maar wat ik miste was een soort ‘Gouden Gids’, die aanknopingspunten bood, om de eigen zoektocht te beginnen. En vooral op alternatief, of ondersteunend niveau. Ik kan er dan misschien niet voor zorgen dat je beter wordt, maar ik kan je wel helpen om alle informatie te vinden die je nodig hebt, zodat jij de regie weer in eigen hand kunt nemen.

Heb jij nog ideeën of wil je mee werken aan het boek, schroom dan niet om contact met me op te nemen via

Ik hoor graag van je, want samen kunnen we meer dan alleen!