Radicale remissie gewenst!

Radicale remissie gewenst!

IMG_1132
Ondanks dat we niet christelijk zijn opgevoed, gaan we geen kerk voorbij om een kaarsje voor onze dierbaren aan te steken. Een klein, maar bijzonder moment van verbinding vind ik dat altijd. Ook mijn kinderen breng ik dit bij, zodat ook zij leren dat het fijn is om even stil te staan bij mensen die je mist of die iets nodig hebben.

Tijdens de zomervakantie in Spanje in 2016, werd ik gebeld door mijn zusje. Ze had een knobbeltje in haar borst laten onderzoeken en het was niet goed. De schrik was enorm! Ik was zelf net weer een beetje in orde en nu kreeg mijn lievelingszus ermee te maken (en ja, ik heb er maar één;-).

En ik kan je vertellen, dat vond ik misschien nog wel erger dan toen ik het zelf te horen kreeg. Maar dat komt misschien omdat je de controle helemaal kwijt lijkt als het om een geliefde van je gaat. Het is dan echt uit jouw handen.

Die middag heb ik heel wat rondjes door de slaapkamer geijsbeerd aan de telefoon. We spraken allerlei scenario’s door en probeerden een inschatting te maken. Ondanks dat we nog niet heel veel wisten. Ook niet wat er nog komen zou, bleek later.Maar mijn oergevoel zei me wel dat ze geloof moest houden in een goede afloop. Die posititviteit heb je in zo’n situatie wel nodig. Vanuit Spanje bestelde ik dan ook meteen het boek Radicale Remissie van Dr. Kelly Turner en liet het de volgende dag bij haar thuis bezorgen. 

Wat kun je ervan leren? Onderstaande tekst is van de uitgever en somt, in een notendop, op wat je erin vindt:

Het boek over Radicale Remissie beschrijft onderzoeken en mensen die middels negen speerpunten een radicale remissie van hun kanker teweeg hebben gebracht.

Na een wereldwijd onderzoek naar meer dan duizend gevallen van radicale remissie mensen die na een diagnose van een
ernstige of zelfs terminale kanker volledig genezen zijn geeft dr. Kelly Turner, psychotherapeut en onderzoeker gespecialiseerd
in de integratieve oncologie, in dit boek de resultaten van dit onderzoek.

Het eindresultaat van dit onderzoek bevat de verbazingwekkende inzichten van de negen speerpunten, die dr. Turner bij nagenoeg iedere overlevende met een radicale remissie, die ze heeft bestudeerd, heeft aangetroffen en een uitleg van hoe de lezer
deze leefregels zelf kan toepassen. Radicale-remissie-overlevers vertellen hun verhaal, waarbij actiepunten aan het
einde van ieder hoofdstuk de lezer op weg helpen. Dit boek opent onze ogen voor wat mogelijk is op het gebied van blijvende genezing, van radicale remissie.

Dit boek is een must voor:
* Mensen met kanker die met reguliere zorg behandeld worden (chemotherapie,
operatie en/of bestraling).
* Mensen met kanker die na de reguliere zorg naar huis zijn gestuurd om te sterven.
* Mensen met kanker die van reguliere zorg afzien.
* Mensen met kanker die in remissie zijn en willen voorkomen dat de kanker terugkomt.
* Mensen zonder kanker die willen voorkomen dat ze kanker krijgen.

Dit boek toont aan dat het mogelijk is om zelf voor een ‘spontane genezing’, een
radicale remissie, te zorgen en je kanker te laten verdwijnen en te voorkomen dat die
terugkomt, of te voorkomen dat je berhaupt kanker krijgt.

”Ik hoop dat kankerpatiënten en hun dierbaren door dit boek met ware verhalen over genezingen worden geïnspireerd, net zoals ik geïnspireerd raakte toen ik mijn eerste geval van radicale remissie ontdekte. Ik hoop dat ze, door het feit dat sommige mensen
tegen alle verwachtingen in w l van kanker herstellen, bemoedigd worden.”
Dr. Kelly A. Turner

Lees het en haal eruit wat op jou van toepassing is. En nog belangrijker: probeer het te integreren in je leven. Als niet alles meteen lukt, is dat niet erg. Je kunt ook met kleinere stappen beginnen. Voel je vooral niet schuldig, want daar help je niemand mee, ook niet jezelf.