Mijn pad met dr. Joe Dispenza

Halverwege 2015 maakte ik kennis met het werk van Dr. Joe Dispenza. Vrijwel meteen was ik gegrepen door de logica  waarmee hij uitlegde wel effect mediatie kon hebben op je gedrag en wat het voor je kon doen. Het duurde dan ook niet lang voordat ik een aantal boeken aanschafte en voorzichtig het pad van meditatie bewandelde. Toch duurde het nog een tijd voordat ik ook daadwerkelijk zijn Intensive course en zijn Progressive course volgde. Dit was een goed begin, maar ik wilde meer. En in maart 2019 ging ik dan eindelijk naar een Week Long Advanced course van hem in Bonn, Duitsland.

Mijn zus had ik meegetroond, nadat ik haar bekend had gemaakt met zijn werk. En samen brachten we van zondagmiddag tot en met vrijdagmiddag door in Bonn. Die ervaring is iets wat me voor altijd bij zal blijven. Ik leerde er om echt tot rust te komen, maar ook wat het is om echt los te laten en mijn hart open te stellen. Er vloeiden heel wat tranen, maar de meesten daarvan waren van dankbaarheid en liefde. Ik was omringd met gelijkgestemden en wat dat met je doet is toch bijzonder. Je vervult niet langer een rol en houdt niets op. In je dagelijkse leven pas je je toch wel eens aan naar de situatie waarin je je op dat moment bevindt, naar mijn idee. Dat zullen de meeste mensen wel herkennen.

Maar hier, op dit evenement komt iedereen voor hetzelfde. In mijn eigen woorden is dat een ‘helende reis’. Er zijn mensen die aan hun relatie willen werken, of juist met een relatie willen breken. Maar ook veel mensen die op zoek zijn naar meer eigenwaarde, liefde voor zichzelf en anderen of mensen die willen helen van alles wat hen is overkomen in hun leven, of een (chronische) ziekte. Dit klinkt misschien een beetje Woo Woo, maar het is eigenlijk allesbehalve dat.

Het heeft er ook mee te maken dat Dr. Joe Dispenza een achtergrond heeft als chiropractor en wetenschapper. Vooral vanuit dit laatste oogpunt is hij dus ook altijd bezig met het wetenschappelijk onderbouwen wat hij onderwijst. Hij werkt daarom ook samen met verschillende wetenschappelijke instituten om de veranderingen en effecten die meditatie teweegbrengen, wetenschappelijk te staven. Lees meer over de onderbouwing.  

Ook zo benieuwd waar ik het over heb? Wie kan het nu beter uitleggen dan Dr. Joe Dispenza zelf? Onderstaand heb ik een bekend videofragment opgenomen waarin hij vertelt over bewustwording door meditatie en hoe je door meditatie veranderingen aan kunt brengen in je leven. Anita Eeltink heeft het in het Nederlands ondertiteld, zodat het voor meer mensen toegankelijk is. 

Mocht je nu ook graag iets meer van hem willen lezen, dan raad ik je aan om te beginnen met het boek Breaking the habit of being yourselfDit boek is overigens ook in het Nederlands vertaald en heet dan Overstijg jezelf. Ook zijn meditaties, behorende bij dit eerste boek,  zijn hier te koop. Op CD welteverstaan. Mocht je deze digitaal willen kopen, dan kan dat ook op zijn eigen site:

https://drjoedispenza.com