The Power of 8

Foto: lynnemctaggert.com

‘De keren dat mensen mij gevraagd hebben: ‘Waar haal je de kracht vandaan?’ zijn ontelbaar. Of: ‘Ik vind het zo knap hoe je het doet’. Het maakt me altijd een beetje ongemakkelijk of verlegen. En waarom? Ik weet het eerlijk gezegd niet. Misschien omfdat ik zelf vindt dat het niets bijzonders is. Dat het vanzelf gaat, of dat het gewoon in mij zit. Het voelt namelijk niet als iets waar ik extra moeite voor moet doen. ‘It comes natural’ zal ik maar zeggen. Toch realiseer ik me heus wel, dat dit niet voor iedereen vanzelfsprekend is. Misschien ben ik wel gewoon iemand die altijd naar voren kijkt en altijd door gaat. Misschien ben ik ook wel gewoon naïef en denk ik dat er altijd nog wel iets is wat je uit kunt proberen.

Maar ik weet inmiddels ook dat niet iedereen dit even makkelijk vindt. Toch denk ik dat je het kunt ontwikkelen. Maar dan moet je natuurlijk wel weten waar je moet zoeken.

Een van de mensen die mij inspireerden op dit vlak, is Lynne Mc Taggert. Via internet had ik in het verleden al verschillende lezingen van haar gevolgd. Toen ik in september 2019 vrijwilliger was bij een evenement met Greg Braden in Amsterdam, kwam ik haar naam weer tegen.

Lynne Mc Taggert is een, van oorsprong Amerikaanse auteur, spreker, journalist en uitgever van boeken. Ze woont al jaren met haar gezin in Londen en is een voorvechtster van alternatieve geneeswijzen. Een van haar eerste boeken was dan ook What dokters don’t tell you. Ze heeft verschillende boeken geschreven op het gebied van spiritualiteit, quantumtheorie en gezondheid. Een ander boek van haar is The Power of Eight. Ik raakte geïnteresseerd in het werken met een groep  om heling te bewerkstelligen. Dat is dan ook de belangrijkste reden waarom ik in januari besloot deel te nemen aan haar jaarprogramma The Power of Eight. Hierbij geeft Lynne 10 uitgebreide colleges, waarvan er zes in de eerste weken gegeven worden om iedereen op weg te helpen. Dit  weekend is mijn laatste in de reeks van 6 en inmiddels zijn alle deelnemers onderverdeeld in groepen om het komende jaar alle theorie in de praktijk te brengen. Erg inspirerend dus.  

Niet alleen omdat ik veel nieuwe stof te verwerken krijg, maar ook omdat ik veel nieuwe mensen leer kennen en benieuwd ben naar de veranderingen die op persoonlijk en zakelijk vlak plaats gaan vinden bij ons allemaal. Over mijn eigen ontwikkeling in dit jaarprogramma ga ik jullie hier op de hoogte houden.

In haar boek The Power of Eight  beschrijft Lynne verschillende experimenten die ze in samenwerking  met collega-wetenschappers heeft gedaan.

Allemaal experimenten waarbij het effect wordt gemeten van het kracht van gedachten (ook wel intention genoemd). Zij deed hiernaar meer dan 10 jaar onderzoek en experimenten met groepen. Onderzoek laat volgens haar zien dat we met onze gedachten(kracht) wonderen kunnen verrichten en dat het effect hiervan toeneemt naarmate de groepsgrootte toeneemt. Hiermee kunnen we volgens haar ons eigen leven en dat van anderen veranderen en verbeteren. 

Het effect van deze bewuste gedachten heeft niet alleen effect op diegene waarvoor je de intentie uitspreekt, maar ook op jezelf en de rest van de groep met wie je werkt. 

In de boeken geeft Lynne je tools om zelf aan de slag te gaan met je innerlijke energie. 

Meer informatie vind je in The Power of Eight. Ook als e-book of luisterboek te koop.

Een ander boek van haar, The intention Experiment, is inmiddels ook in het Nederlands vertaald. En deze is verkrijgbaar als paperback en e-book.