Dank je wel, Bibian

Dank je wel, Bibian

Als er iemand een voorbeeld was hoe je op een positieve manier met gebeurtenissen en ziekte in je leven om kunt gaan, is het Bibian Mentel wel. In zowel haar carrière als haar persoonlijk leven liet ze zien dat het er niet om gaat wat je overkomt, maar vooral hoe je hier zelf mee omgaat. Een wijze les, die op heel veel gebieden in je leven is toe te passen. Ook ik heb dit innerlijk altijd zo gevoeld.  Dat is niet iedereen gegeven – dat realiseer ik me – en ook niet altijd even makkelijk. Soms zijn tegenslagen en teleurstellingen zo immens, dat je echt even tijd nodig hebt om jezelf te herpakken. Maar het helpt je enorm als je in staat bent om dingen te kantelen naar positiviteit, zodat je weer in mogelijkheden kunt denken.  

Ik las haar boek Kutkanker een tijd geleden en was onder de indruk van haar vermogen om te incasseren en de innerlijke en uiterlijke kracht die ze ten toon spreidde. Ik heb haar nooit in levende lijve ontmoet, maar weet zeker dat ik haar graag had gemogen.

Afgelopen maandag 29 maart overleed Bibian Mentel.  Ze was moeder, echtgenoot en meervoudig Paralympisch kampioene snowboarden. Bibian overleed aan de gevolgen van uitgezaaide botkanker. Ze is 48 jaar geworden. Bibian hoorde begin maart van dit jaar dat er uitzaaiingen van botkanker waren gevonden in haar hoofd en behandeling niet meer mogelijk was.

Ik wil haar bedanken voor voor haar enorme inzet voor het stimuleren en inspireren van kinderen en jongvolwassenen die leven met een fysieke en mentale uitdaging, maar vooral ook voor haar levenswijsheden en motivatie om altijd te blijven kijken naar wat wel mogelijk is. En zoals ze zelf zei: “Verzamel herinneringen in plaats van bezittingen en wees alsjeblieft een beetje lief voor elkaar”. 

Wil je – net als ik – ook een donatie doen aan haar stichting, dan kan dat via haar website Mentelity Foundation

Lieve Bibian, rust zacht en bedankt voor je liefde aan de wereld en alles wat je ons geleerd hebt.  

“Verzamel herinneringen in plaats van bezittingen en wees alsjeblieft een beetje lief voor elkaar”

Bibian Mentel